Vera: (Vera van de Maginaris)

Vera

Vera was onze eerste Duitse Dog. Een gestroomde dame van bijna 10 maanden toen wij haar kregen. Linda had verschillende fokkers gesproken en met de fokker van Vera heeft ze een goed gesprek gehad. Het kwam erop neer dat ze veel informatie kreeg over Duitse Doggen in het algemeen en het gesprek gaf een goed gevoel. Deze fokker had Vera en een zusje gehouden. Gestroomd en geel. Hij zou met beide en de moeder naar ons toe komen zodat wij zelf kennis konden maken en kiezen tussen beide dames. Het toeval wou dat het zusje op dat moment net loops was geworden en hij kwam alleen met Vera en de moeder. Ze heeft hier samen met mams rondgelopen en onze kinderen waren danig onder de indruk van zulke grote honden. Maar de beslissing was gevallen en Vera kon gelijk blijven. Geen moment spijt van gehad. Vera was een echte Dog, een beetje op haar zelf maar lief voor het gezin. Ze lag meestal op haar bedje in de eetkamer en kwam alleen in de huiskamer als ze even gekriebeld wilde worden of gewoon aandacht.

Toen Vera twee jaar was heeft ze puppen gehad. Wij waren op dat gebied totaal onbekend en we kunnen gerust zeggen, het was een hele ervaring. De bevalling verliep niet geheel vlekkeloos en totdat de puppen weg gingen naar hun nieuwe baasjes is er van alles gebeurt. De eerste twee puppen werden normaal geboren maar Vera was toen totaal op. Toch de dierenarts gebeld en gelukkig kwam ze gelijk. Enkele spuiten gehad om weer energie te krijgen en de weeën aan de gang te houden. Toch wou het niet vlotten en de dierenarts weer gebeld. Vera stond op haar vier poten en de dierenarts heeft de mouwen opgestroopt en via de vagina de puppen eruit gehaald. Ons was voorspeld via de echo dat er vier tot hooguit vijf puppen zouden komen, maar het werden er tien. Later kreeg Vera koorts en twee dagen later vonden wij een dode pup. Dit was 's morgens vroeg en er hing een ontzettende stank in huis. Wij telden de puppen in de bak en het waren er nog steeds tien. Vera heeft dus veel geluk gehad, ze had spuiten gekregen om de baarmoeder te laten sluiten en heeft toch nog de dode pup, die ergens in een hoorn vast heeft gezeten er uit kunnen werken. Het leed was anders niet te overzien geweest. Vera had veel ingeleverd tijdens de dracht en de bevalling en moest weer helemaal op krachten komen. Maar hoe doe je dat met tien hongerige puppen die allemaal om hun moeder roepen. Naar drie weken was het voor Vera echt over en mochten wij de gehele zorg voor haar kinderen overnemen. Wij hebben dat met veel succes gedaan en de puppen allemaal groot gekregen en aan een goed tehuis kunnen bieden. Wel hadden wij besloten dat wij dat Vera niet meer aan zouden doen en hebben haar later laten steriliseren. Ook hebben wij uit dat nestje een reu gehouden. Shendor een lieve gele reu.

Vera is net 6 jaar oud geworden. Wij hebben van Vera genoten en zij was onze eerste Dog. Ze was wat afstandelijk maar voor iedereen lief en ze vond het heerlijk als één van ons bij haar op het bed kwam zitten. Toen ze ruim 5 jaar oud was heeft ze een miltverdraaiing gehad. Wij waren daar totaal niet mee bekend en de dierenarts vermoedde eerst een tumor. Dat het een maagdraaiing was had ie uitgesloten en een dag later werd besloten om Vera te opereren. Deze operatie heeft ze goed doorstaan en Vera was na anderhalve week weer de oude. Helaas kreeg ze een half jaar later, in de avond van de tweede kerstdag een maagdraaiing. Deze is haar fataal geworden en op 27 december is ze achter op het erf dood neergevallen.

Vera was onze eerste Dog en ook de eerste Dog die wij zijn verloren. Dit heeft een behoorlijke impact gehad op ons gezin en op Shendor. Helaas is een maagtorsie een probleem/risico welke regelmatig voorkomt bij Duitse Doggen. Mede door toedoen/nalatigheid van de dierenarts is Vera op een afschuwelijke manier gestorven. U kunt meer over deze dierenarts lezen bij Sharduul.

Terug naar memoriam