Shifra: ( Jente Shifra van de Maginaris )

Shifra

Als u de verhalen in volgorde heeft gelezen dan weet u hoe wij aan Shifra zijn gekomen. De keuze is voor Shendor en voor ons de juiste geweest. Nimmer hebben wij er spijt van gehad. Shifra is een echte Duitse Dog. Een lieve rustige goedzak. Heeft graag de aandacht en kan de hele dag slapen. Spelen met de andere Doggen doet ze op zijn tijd maar niet te lang. Toen wij Shendor lieten inslapen hadden wij Sharduul al enkele weken in huis. Shifra heeft wel veel met Sharduul gespeeld. Later kwam daar Shanti nog bij en ook daar heeft ze nog een tijdje mee gespeeld. Maar om niet op de zaken vooruit te lopen, het gaat hier om Shifra.

De naam Jente Shifra komt vanuit het Noors, Jente = meisje, Shifra is Hebreeuws voor prachtig of mooi.

Shifra is meer het type Dog dat andere dieren gedoogd. Ze besteed niet veel tijd aan de katten, een keer snuffelen en verder zal ze er niets mee doen. Ze mogen van haar overal lopen en alleen vreemde katten duld ze niet op haar terrein. Niets zo leuk als een kat de boom in jagen. Spelen met Shanuy en Fadah is leuk maar niet te lang. Samen slapen is wel leuk en dat kan ze lang volhouden. Binnen het gezin is het een prima Dog die graag bij je komt zitten en aangehaald wil worden. Daar kan ze nooit genoeg van krijgen. Vreemde mensen worden gekeurd en daarna voorzichtig gepord om te aaien en te kriebelen.

Wij hebben Shifra laten steriliseren omdat wij toen niet de plannen hadden om nog een nestje te fokken. Omdat wij toen Shendor hadden leek het ons makkelijker om Shifra te laten steriliseren zodat er geen "ongelukjes" konden gebeuren. Misschien jammer, maar wij hebben die keuze toen weloverwogen en bewust gemaakt. De plannen om verder te gaan met de Doggen en te gaan showen hebben we pas later gekregen en Shifra is sowieso geen showdog. Ze heeft een keer met een show meegedaan en dat viel niet in goede aarde, tandjes kijken en dat soort dingen, niet bij Shifra. Daarna heeft ze een dagje meegelopen met keurmeesters die examen moesten doen. Ze deed het goed en heeft het de keurmeersters niet gemakkelijk gemaakt, ze was de moeilijke Dog die zich niet door iedereen laat bekijken/beoordelen. Leuk om te zien dat sommige mensen het wel voor elkaar krijgen en dat anderen niet eens in de buurt mochten komen.

Shifra was een echte bankligger en was daar gelukkig mee. Lekker in de wei rennen samen met de andere Doggen en verder de hele dag slapen. Shifra is een tevreden Dog waar wij veel plezier van hebben gehad. Helaas was ze nog geen 4,5 jaar toen ze botkanker kreeg en wij haar hebben moeten laten inslapen.

Terug naar memoriam