Shanti: ( Tirana von Dünnerland )

Shanti

Shanti, een gele Doggenteef met karakter, dat durven we gerust te zeggen. Toen wij van de problemen met Sharduuls tanden hadden gehoord hebben wij van zijn fokker de toezegging gekregen dat wij een nieuwe pup van hun zouden krijgen. Helaas ging het niet zo snel als dat iedereen verwacht had en hebben wij besloten om zelf een teef aan te kopen. Wij wilden beginnen met het fokken van Duitse Doggen en daarom konden we niet tot het oneindige wachten tot we een pup zouden krijgen. De teef van de fokker was leeg gebleven en Linda ging op het internet neuzen naar nesten of aanstaande nesten. Uiteindelijk kwamen we in Duitsland bij Dünnerland uit. Ze hadden daar nog een geel en gestroomd teefje lopen. Uiteindelijk is het het gele teefje geworden. Tirana vonden wij niet echt een passende naam voor een Duitse Dog maar toen kenden wij Shanti nog niet. Linda kwam thuis met Shanti en een pup is natuurlijk altijd leuk en Sharduul had de tijd van zijn leven. Katten en een pup om mee te spelen, en dan ook nog een volwassen Dog, zijn geluk kon niet meer op. Shanti, een pup vol leven denderde door het huis met Sharduul in haar kielzog. Na het overlijden van Sharduul heeft Shifra de zorg over Shanti overgenomen en veel met Shanti gespeeld.

Shanti betekent vrede in het Indiaas. Daarnaast is Sh van Shendor, (h) an van Hannah de moeder van Shanti en ti is van Tirana haar stamboom naam.

Shanti was nog een pup toen Sharduul stierf en wij zaten nog midden in de opvoeding. Het is een pittige tante die aanwezig is. Een van de katten, Blazer, was overleden en Beetle was zo'n beetje haar poes geworden. Toen Beetle 5 kittens kreeg heeft Shanti regelmatig opgepast. Zo lomp als Doggen overkomen zo voorzichtig was Shanti met het spelen met de kleine kittens. Ze genoot er echt van en mopperde tegen de mensen die Job, haar favoriete kitten, meenamen naar huis. Chevy, onze kater is nog steeds dikke vrienden met Shanti en ze eten zelfs uit dezelfde etensbak. Iets wat ze niet deelt met de andere Doggen deelt ze wel met Beetle en Chevy.

Na het overlijden van Sharduul hebben wij Shanuy gekregen. Hoe dat verhaal in elkaar zit kunt u bij Shanuy lezen maar Shanti was blij met Shanuy. Een reu waarmee ze kan spelen. Hij kan tegen een stootje en dat heb je wel nodig in de omgang met Shanti. Een paar maanden later kwam er nog een mantelteefje bij en haar gezin is compleet. Fadah het mantelteefje is een echte volhouder en zo gek als een deur. Niets kan haar stoppen, zelfs Shanti niet. Maar samen hebben ze de grootste lol en is het de hele dag keten.

Inmiddels hebben wij bij Shanti foto's laten maken van de heupen en de ellebogen. De uitslagen waren goed en ze is bij de NDDC aangekeurd. Alles glansrijk doorstaan en Shanti is klaar om moeder te worden. Wij vonden het erg belangrijk dat Shanti eerst geheel gecontroleerd zou worden voordat wij überhaupt zouden beginnen met het fokken. Gezondheid staat bij ons voorop. Doggen hoeven niet alleen maar mooi te zijn, gezondheid is belangrijker. Shanti is een Dog die je moet leren kennen om te zien dat ze karakter heeft.

Terug naar teven