Over ons zelf schrijven valt niet mee. Maar wij vinden het belangrijk dat iedereen een beeld heeft over de mensen achter deze website. Hieronder zullen wij ons zelf en ons gezin voorstellen.

Wij, Linda en Harm hebben elkaar in 1982 voor het eerst ontmoet. Beide 16 jaar oud en wij woonden nog bij onze ouders. Wij hebben dat nog 7 jaar volgehouden en in 1989 zijn we getrouwd. In de daarop volgende jaren zijn onze drie zonen geboren. Prima jongens die inmiddels tegen de volwassenheid aanzitten. Tenminste qua levensjaren, qua gedrag zijn we dat nog steeds aan het afwachten. Gedurende de jaren zijn we van een huurhuisje in de Ooij, daarna een groter koophuis, in het ouderlijk huis van Linda beland. Hier wonen wij sinds 1997 en is de Duitse Doggen liefhebberij gestart.

Wij zijn beide met honden opgegroeid. Tijdens ons huwelijk hebben we een periode gehad dat wij geen honden hadden maar het bleef altijd trekken. Zo hebben wij in 2000 onze eerste Duitse Dog in huis gehaald en op onze website kunt u zien hoe dit is uitgegroeid. Maar als wij terug kijken zijn we begonnen met een Duitse Dog omdat wij graag weer een hond in huis wilde. Linda heeft als 13-jarige vakantiewerk gedaan in een hondenpension en daar was ook een Duitse Dog te gast. Dit gestroomde teefje heeft zo'n geweldige indruk op haar gemaakt dat ze altijd de wens heeft gehouden om zelf een Duitse Dog te hebben. Dus samengevat, twee wensen die uitkwamen. Nu we jaren verder zijn kunnen we zeggen dat er een verschil is tussen honden en Duitse Doggen. Maar dat is iets wat mensen alleen kunnen begrijpen als ze zelf Duitse Doggen hebben gehad.

In 2008 hebben wij een kennelnaam aangevraagd. Ons huis heet 't Brökske en daar komt de naam van onze website en kennelnaam vandaan. Het huis, altijd als boerderij gebruikt, is ongeveer 300 jaar oud. Wij zitten tegen de grens van Duitsland aan en vroeger is die grens nog vager geweest. Voor ons huis liep vroeger een sloot en daarover liep een bruggetje. Zoals veel dingen vroeger gingen stond ons huis bij "Die Brücke" ofwel bij de brug. Dit is in de loop van de tijd verbasterd naar 't Brökske. Dit even in een notendop om een verklaring te geven voor de naam van ons huis. Wij hebben deze naam ook gebruikt als onze kennelnaam, alleen hebben we er van voor gezet ( prefix ). Onze kennelnaam is voluit "van 't Brökske".

Over onze Duitse Doggen kunt u alles lezen op onze website. Hieronder zullen wij ons zelf in het kort even voorstellen.

Linda is de aanstichster van het Duitse Doggenvirus dat in ons gezin rondwaard. Niets is haar te veel en dat geldt ook voor de Doggen. Ze is moeder van drie mensenkinderen, ze zegt zelf vier kinderen ???, en heeft 3 Dogters en 1 Doggenzoon. Ze bezoekt fora, shows, is lid van een Doggenmaillijst en pluist internet helemaal uit om informatie over Duitse Doggen te verzamelen. In de zomer tuft ze met haar Kever door de polder en wandeld ze graag met de Doggen. Ze vind het heerlijk om alles rondom het huis mooi te maken met planten en aanverwante zaken. Daarnaast is ze altijd druk bezig om het gezin aan te sturen en te verzorgen. Kortom, Linda is altijd druk bezig, soms te druk, maar kan er ook van genieten.

Harm is in de jaren ook besmet geraakt met het Duitse Doggenvirus. Iets minder serieus als Linda maar inmiddels gaat het toch heel ver. Hij brengt de Doggen voor op show, iets wat in het verleden totaal niet bespreekbaar was, maar inmiddels de gewoonste zaak van de wereld voor Harm is geworden. Omdat Harm totaal geen spanning voelt bij het voorbrengen zijn de Doggen ook meer op hun gemak. Samen met de drie jongens heeft hij nog wat andere liefhebberijen. Harm heeft in 2007 een forum opgestart samen met twee anderen mensen voor Chevytrucks-liefhebbers en deze zit al over de 300 leden. Het organiseren van sleuteldagen en meetings is al verschillende malen met groot succes volbracht. Ook Harm is altijd wel met iets bezig en probeert dat te combineren met de leden binnen het gezin.

Bram is de oudste zoon en daar merken wij nog niets van. Hij is helemaal in de computers en heeft daarnaast nog een grote hobby, VUURWERK. Rond oktober begint de koorts en worden folders verzameld, pakketten samengesteld en fora bezocht. Ook heeft ie een verzameling vuurwerkdummies die inmiddels zo groot is geworden dat er geen plaats meer voor is. Hij is gek met de Doggen en wil er niets verkeerds over horen. Met shows en dat soort zaken wil hij niets te maken hebben. Uitlaten en een keer wandelen is de grootste onderneming die hij met de Doggen doet. Voor hem zijn de Doggen huisdieren die hij niet meer wil missen maar heeft het te druk met andere zaken. Hij zit nog op school en neemt dat gelukkig erg serieus. Daarnaast rijd hij graag met de Blazer door de polder, de stad durft hij vanwege de grootte van de auto nog niet aan.

Luc is de middelste van drie jongens. Wij komen hem meestal tegen bij het avondeten. Luc zit op school en is daar gelukkig erg gedreven in. Hij rijd met zijn scooter naar school en naar zijn vrienden. Het is een eersteklas ijdeltuit en hij zit (te) veel achter zijn computer. MSN en online gamen zijn de zaken die hem bezig houden. Als wij niet in zouden grijpen dan wisten we niet eens dat hij hier woont. Ja, 's morgens als de badkamer bezet is of tijdens het eten, daar heeft hij altijd tijd voor. Luc is erg rustig en dat merk je ook bij de Doggen. Ze zijn graag bij hem en voelen zich op hun gemak. Luc gaat soms mee naar show. Hij laat de Doggen uit en/of rennen in de wei. Daarnaast heeft Luc de zorg over Beetle en Chevy onze katten. Deze zitten soms ook op zijn kamer en Luc is ook een echt kattenmens. Luc is iemand die erg van luxe en rust houdt.

Sjors, de jongste van het stel. Hij denkt zelf dat hij dezelfde rechten heeft als zijn oudere broers en dat geeft elke dag discussie. Sjors is erg ondernemend en dat kost ontzettend veel energie en geld. Elke dag sneuveld er wel iets en in veel gevallen komen we elke dag wel iets tegen wat we nog niet wisten dat het stuk was. Hij is erg ondernemend en leert daar veel van. Hij wordt steeds handiger en wij hopen dat het tij zal keren. In plaats van dingen die sneuvelen zal het zijn dat er dingen gerepareerd worden. Sjors gaat meestal mee naar show en wij moeten hem remmen om niet allerlei zaken te ondernemen met de Doggen die hij nog niet aan kan. Verder heeft alles met techniek zijn interesse en raced hij vaak met de quad door de wei.

Thea, moeder van Linda. Ze heeft een apart gedeelte van het huis en woont hier al vanaf 1961. Haar kinderen zijn allemaal in ons huis geboren en opgegroeid. Ze vind de Doggenhobby druk, maar de Doggen zelf vind ze fantastisch. Op de boerderij hebben verschillende honden gewoond maar qua karakter verslaan de Duitse Doggen alle honden die ze heeft gekend. Zelf heeft ze geen huisdieren meer maar de Doggen en de katten lopen regelmatig bij haar naar binnen. Uitlaten kan ze helaas niet meer, dan krijgen we waarschijnlijk een omgedraaide situatie.

Zover in een notendop ons gezin, de familie achter deze website. Duitse Doggen bepalen een groot gedeelte van ons leven en wij voelen ons daar goed bij. De Doggen leven gewoon bij ons binnen en dat levert 's avonds wel eens problemen op bij het televisie kijken. In het kort komt het erop neer dat de Doggen op de bank liggen en wij ergens er tussen in of op de grond.