Fadah, Homera Del Casco Viejo.

Fadah ( Homera Del Casco Viejo )

Fadah is een teefje, geboren 17 februari 2009. Haar naam op stamboom is Homera Del Casco Viejo. Ze is geboren in Aguadulce in Spanje. Wij waren gewaarschuwd, zwarte Doggen zijn prettig gestoord. Nu die waarschuwing is terecht geweest, het leven van Fadah is één groot feest.

Fadah is een cadeau, wij hebben haar gekregen van Fatima Cabanillas Serrano, eigenaresse van de kennelnaam Del Casco Viejo. Fatima woont samen met David maar ze hebben wel ieder een eigen kennelnaam. Het hele verhaal hoe e.e.a. is verlopen gaan we hier niet beschrijven, maar het is wel bijzonder, twee Spaanse Doggen in huis. De roepnaam, Fadah is afgeleid van FAtima, DAvid en Harm. Omdat Fadah een andere kleurslag is zijn we afgestapt van de SH-namen die wij aan onze gele/gestroomde Doggen gaven. Eind april 2009 heeft Harm haar vanuit Spanje meegenomen met de camper.

Fadah is een verhaal apart tussen de andere Doggen die in ons gezin rondlopen. Niets is haar gek genoeg. Ze zit graag op de stoel om naar buiten te kijken, dan kan ze over Shanti en Shanuy heenkijken. We hebben haar ook al een paar keer van de eethoektafel afgehaald. Ze was druk aan het blaffen naar Shanuy en Shanti die rond de tafel liepen. Tijdens de puppen gehoorzaamheidstraining was Fadah in enkele gevallen serieus en konden wij zien dat ze het allemaal goed begreep. Maar over het algemeen is Fadah een Dog die veel lol wil maken, graag de aandacht heeft maar qua karakter een echte Duitse Dog is. Ze is lief, aanhankelijk en wil graag bij ons in de buurt zijn. Ze is al een paar keer mee naar een show geweest en dat gaat vrij goed. Als ze geen zin heeft dan staat ze als een draak en niemand die daar verandering in brengt.

Een manteldog was een wens van Harm en deze is uitgekomen. Dat wij gewaarschuwd waren voor het extra temperament kunnen we niet ontkennen. Fadah doet haar best om dat alles waar te maken en drijft mens en Dog soms tot wanhoop. Maar nu ze wat ouder wordt kunnen we gerust zeggen dat ze goed kan luisteren. Ze hangt enorm aan Shanuy maar Shanti is een volwaardige speelmakker. Ze kan daar uren mee keten, touwtrekken, rennen en voetballen in de wei, bijna onuitputtelijk.

Fadah zal in de toekomst ook aangekeurd gaan worden. Gezondheid en gesteldheid staan voorop en mocht dit alles in orde zijn dan zullen we met haar zeker een nestje plannen. Maar dat is op moment van schrijven nog toekomst. We houden u via de website op de hoogte.

Terug naar teven